Oversize er ikke længere et tabu

Det er en velkendt sag, at ingen af os er ens. Vi bliver alle født med forskellige kroppe som også udvikler sig på forskellige måder gennem tiden. Alligevel har det i mange år været som om, at dette ikke har været reflekteret i medielandskabet eller i tøjbutikkerne. Man kan undre sig over dette, da man ved et kig ud af vinduet kan se, hvor forskellige alle folk ser ud. Alligevel har man i tøjbutikkernes sortiment kunnet få en opfattelse af, at de fleste har samme kropstype.

Den fejlagtige idé om et normaliseret kropsideal, en gennemsnitlig krop eller en form for median, hvad gælder kropstyper, er der taget et stort opgør med i de seneste år. Alt lige fra kendte personligheder til debattører har talt imod de snævre skønhedsidealer, som har præget samfundet gennem årtier. Dette åbner også op for et nyt marked, hvor det er blevet mere almindeligt at producere tøj til danskerne, som de er flest, snarere end at producere til et idealiseret billede af menneskekroppen.

Find oversize tøj på internettet

Denne tendens ses især hos forhandlere på internettet, da de kan have store lagre og dermed et bredt sortiment. Leder du efter en oversize kjole eller oversize bukser, så kan man let søge sig frem til dette, indtil man finder noget der falder i ens smag. Hvis man er bekymret for, om det passer i virkeligheden, tilbydes der stort set altid muligheden for at returnere det. Denne service er rigtig rar ved internethandel, da det selvsagt kan være rart at have materialet i hænderne og prøve tøjet på, før den endelige vurdering falder. Heldigvis er dette normalt hos online shops i dag.

Den større udbredelse af oversize tøj i flere varianter viser på fornem vis, hvordan er diverst kropsideal og skaber et diverst marked. Det moderne marked er dermed kendetegnet af, at det henvender til en mangefacetteret kundegruppe. Dette gælder eksempelvis køn, hudfarve eller seksuel orientering, men bestemt også kropsstørrelsen. Der skal være varer henvendt til alle, og internettet er en solid vej til dette. Dette skyldes, at internettet er formidabelt til at sætte kunder i forbindelse med forhandlere. Hvor man før kunne lede længe efter oversize tøj, er det i dag oftest få klik væk på en søgemaskine, før man har fundet lige præcis det produkt man ledte efter.