Historien om Premier League

Den går tilbage til 1992, da de 22 bedste klubber i England brød ud af Football League for at danne deres egen konkurrence.

Premier League er siden da blevet den mest sete og rigeste fodboldliga i verden med nogle af de bedste spillere, hold og managers på banen.

Siden starten har 47 forskellige klubber spillet i Premier League, og Arsenal, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester United, Tottenham Hotspur, Liverpool og Arsenal har altid været repræsenteret.

I den første Premier League-sæson kæmpede 22 klubber om titlen, og Blackburn Rovers blev mestre efter at have slået Manchester United med et enkelt point.

Arsenal var det næste hold, der fik succes og vandt titlen i både  1997-98 og 2001-02.

Chelsea tog derefter over som den dominerende kraft i engelsk fodbold og vandt titlen i 2004-05, 2005-06, 2009-10 og 2014-15.

Leicester City var overraskelsespakken i 2015-16-sæsonen og overraskede fodboldverdenen ved at vinde Premier League mod alle odds.

Siden da har der været flere omvæltninger end nogensinde før, og intet hold har været i stand til at holde på trofæet i mere end to sæsoner i træk.

I sæsonen 2018-19 vandt Manchester City sin fjerde Premier League-titel på syv år og udlignede dermed Liverpools rekord på 18 titler i den bedste række.  Det var en af de mest konkurrenceprægede sæsoner i nyere tid med  Liverpool missede lige akkurat titlen med et enkelt point.

Premier League er nu fast etableret som den mest populære fodboldliga i verden, og klubber fra hele England, Skotland, Wales og Nordirland kæmper alle om en plads i den bedste række.

Så det var en kort historie om Premier League. Tak fordi du læste med!

Hvilke fodboldklubber har vundet Premier League flest gange?

Manchester United har vundet Premier League 13 gange, hvilket er mere end nogen anden klub. Chelsea er nummer to med fem titler, mens Arsenal, Manchester City og Blackburn Rovers alle har vundet den to gange. Leicester City er den eneste anden klub, der har vundet Premier League, og det gjorde de i 2015-16-sæsonen mod alle odds.

Før i tiden kunne du se Premier League på Kanal 6, men nu skal du over hos Viasat for at følge med.