Palantir Technologies

Overvejer du at investerer i Palantir aktier? Så kan du med god fordel læse alt du skal vide om virksomheden herunder.

Palantir er en offentlig amerikansk software virksomhed, som har specialiseret sig i at bygge software, som er med til sikre data og hjælper med at beskytte ømt materiale. Denne software sælger de til deres kunder, som kan bruge softwaren til at beskytte deres date, men også til at kunne tage vigtige beslutninger, og til at kunne skabe konkurrencefordele.


Virksomheden blev grundlagt i 2003, og har hovedkontor i Denver Colorado, USA.
Palantir har 3 store platforme som er deres hovedprodukter. Den ene platform er et operativsystem som moderne virksomheder kan bruge, til at lave hjemmesider af, og få det sat op som de ønsker.
Platform 2 er et operativsystem, som kan bruges til global beslutningstagning, i form af kunstig intelligens og som kan hjælpe virksomheder, med at arbejde hurtigere.


platform 3 er et operativsystem, som kan bruges til kontinuerlig levering, hvilket vil sige at programmet hjælper operatørerne med at fejlfinde og have en forståelse for processer.

Palantir´s kerne, er at de ønsker at bygge deres virksomhed op omkring missionsdrevet ingeniørarbejde, det vil sige at de fokuserer på at tænke som en ingeniør, der står i en given situation, og skal have løst en opgave, samt at de ønsker at være den virksomhed som kunderne ringer til, når der skal optimeres produkter eller processer. Palantir har også stor fokus på at hjælpe kunder, som har data der kan udgøre alvorlige risici, for den borgerlige frihedsrettigheder.


Det er et meget specielt område de opererer indenfor, og det kan også ses på de penge de omsætter for, for i 2021 omsatte de for mere end 1,5mia USD, og havde mere end 2900 medarbejdere.