Begynderguide: Sådan handler du med aktier

Aktiehandel er hverken kun for særlige børsmæglere, professorer eller videnskabsmænd, men derimod alle. Det kræver blot den rette indsigt i markedet og de mest værdifulde værktøjer, hvorefter man langsommeligt vil begynde at kunne lade sin opspring spire og skabe vækst til et succesfuldt afkast.

De seneste år har interessen for aktiehandel været stigende grundet den højtstående kurs og negative bankrente. Det er ikke længere muligt at lade sin opsparing vækste til formue i banken, hvilket har ført til, at forbrugere har set sig om efter nye investeringsmuligheder, og fundet vej til det succesgivende aktiemarked. Hvis du ligesom mange andre også ønsker at bevæge dig ind i dette univers, bør du læse med her.

Find en god handelsplatform

Står du og skal til at begynde at købe og sælge aktier, er det vigtigt at have fundet sig en ordentlig handelsplatform. I Danmark findes der flere forskellige slags der alle adskiller sig i brugervenligheden, antallet af investeringsfonde, og kurtage. Etoro er en af de mest poulære handelsplatforme grundet en kurtage på 0, hvilket gør den særdeles fordelagtig hvis man ønsker at daytrade eller aktivt handle med aktier. Denne side forklarer mere om etoro.

Vælg hvad du vil investere i

Der findes adskillige investeringsmuligheder, og man kan derfor vælge at investere i alt fra aktier, investeringsfonde, crowlending, kryptovaluta og ejendomme. Nogle aktiver er der dog forbundet med en langt større risikovillighed end andre, og som begynder, anbefales det derfor, at man starter ud med aktier.

Aktiemarkedet er stort, og der findes både store såvel som små virksomheder, samt indenlandske og udenlandske. Der er derfor rig mulighed for at investere i lige den branche og det interessefelt som man har tiltro til. Hvilken aktie man bør vælge fra start, er meget individuelt, men en fordel er at læse grundigt op på virksomheden og sætte sig ind i dens årlige kursudsving. Jo mindre kursudsving desto mindre risiko er der for tab.

Fremlæg en strategi

En strategi er en god måde hvorpå man sikrer, at tingene ikke tager overhånd, og at man ender med at investere hele sin formue. Forsøg at gøre op med dig selv hvor meget du vil investere, og hvorvidt du vil gå efter en lang kortsigtet strategi. En langsigtet er mindre tidskrævende, og derfor også nemmere at have med at gøre i begyndelsen.

De forskellige markeder kan være meget volatile på kort sigt, og man bør derfor ikke investere penge, som man forventer at bruge inde for den nærmeste fremtid. Hvor meget og hvor ofte man ønsker at sætte penge ind, er dog noget man skal gøre op med sig selv.

Kom i gang

Når alt det praktiske er på plads, er det blot om at tage chancen, og komme i gang med at investere. Hav tålmodigheden med dig, håb på det bedste, og lad langsomt din investering gro.