Ovnbagte rodfrugter

Fra ‘Grønt med krydderi’

Af Hanne Holm
Foto: Torsten Graae

Ovnbagte rodfrugter_lille

Ingredienser

3 mellemstore rødbeder (ca 300 g) skrællede og skåret i smalle både

5-6 kartofler (ca 400 g) skrællede og skåret i smalle både

3 gulerødder (ca 300 g) skrællede og skåret i stave
2 pastinakker (ca 200 g) skrællede og skåret i stave
1 porre i skiver
4-5 skalotteløg i både
4 laurbærblade

Dressing

6 spsk olivenolie
4 spsk citronsalt
2 tsk spidskommen stødt
3 tsk tørret oregano
3 tsk salt
2 tsk friskkværnet peber

Pynt

Persille, hakket

Tilberedning

Klargør grøntsagerne og stil alle ingredienserne parat.

Bland olie med citronsaft, spidskommen og oregano og smag til med salt. Fordel lidt af dressingen i bunden af et ildfast fad. Bland grøntsagerne og laurbærbladene i fadet, hæld resten af dressingen over og vend det hele omhyggeligt.

Bag retten i ovnen ca. 1 time ved 180 gr, eller til grøntsagerne er møre – vend dem nu og da. Pynt med persille inden servering.

Tilbehør

Brød