Omelet med rejer og forårsløg

THAI tapas af Hanne Holm

Foto: Torsten Graae

Omelet med rejer

Den spanske tortilla tilberedes med kartofler, afkøles, skæres dernæst i mindre stykker og serveres som en tapas. Gør det samme med denne omelet, hvor fyldet er rejer i stedet for kartofler.

Ingredienser

4-5 æg
2 tsk sambal oelek
1½ spsk fiskesovs
2 spsk korianderblade, hakket
2 tsk hvidløg, finthakket
8 store rejer, meget grofthakket
3 forårsløg, fintsnittet (med noget af det grønne)

3-4 spsk rapsolie til stegning

Tilbehør

Korianderblade

Tilberedning

Rør æggene let sammen med en gaffel. Rør sambal oelek, fiskesovs og korianderblade i blandingen.

Opvarm olien på en lille tykbundet pande med ‘slip let’-belægning og steg hvidløg, rejer og forårsløg et par minutter heri ved middel varme. Hæld æggeblandingen på panden og skru ned for blusset og lad blandingen stege ved svag varme i 8-10 minutter (under låg).

Vend omeletten, når den er stivnet og gylden på undersiden, lad den stege færdig ved svag varme.

Lad omeletten afkøle lidt, skær den i firkanter, drys med grønt og servér den lun eller kold.