Marinerede gulerødder
med ingefær

Foto: Line Falck

Disse marinerede gulerødder passer som tilbehør til mange retter og de holder sig længe i et glas i køleskabet. Prøv dem fx til en wokstegt ret, til frikadeller eller til en steg.

 

Ingredienser

1 kg gulerødder, skrællede og skåret i skiver

 

Marinade

4 dl lager eddike
5 dl vand
1 stor knold ingefær (100 g) skrællet og skåret i tynde stave
5 nelliker
1 stang kanel
1 tsk friskkværnet peber
3½ – 4 dl sukker
1-1½ spsk groft havsalt

 

Tilberedning

Kom gulerodsskiverne i en skål.
Opvarm eddike og vand i en gryde, tilsæt ingefær, nelliker, peber, sukker og salt og bring blandingen til kogepunktet.
Rør i blandingen så sukker og salt bliver opløst, smag til med med sukker og salt – blandingen skal være sur-sød.
Hæld den varme marinade over gulerødderne, hæld blandingen på glas og lad den trække i mindst 2 døgn i køleskab.

 

Af Hanne Holm