Lynstegte asparges
med tamarind

Foto: Torsten Graae

Tamarindens syrlige smag passer godt til asparges. Retten kan du lave på et kvarters tid og server den som tilbehør til kød eller fisk eller som en selvstændig ret med kogte ris eller brød.

 

Ingredienser

500 g grønne asparges
1 spsk tamarindmasse
6 spsk kogende vand
2 tsk hvidløg, finthakket
1 spsk ingefær, finthakket
2 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
2-3 spsk limesaft
2 spsk friske korianderblade eller hakket persille
2 spsk olie til stegning

Tilbehør

2 tomater i tern

kogte ris eller brød

 

Tilberedning

Skyl aspargesene, skær den trævlede del af bunden fra og skær dem i skrå stykker på 5-6 cm.

 

Kom tamarindmassen i en lille skål og hæld det kogende vand over. Lad blandingen trække 10-15 minutter, rør i den nu og da og si den gennem en sigte. Stil alle ingredienser parat til stegning.

 

Opvarm olie i en wok og steg hvidløg et øjeblik heri. Kom asparges i under omrøring, når olie og hvidløg syder. Tilsæt ingefær, salt og peber og lad retten stege ca. 2 minutter. Bland 3 spsk tamarind- og limesaft og korianderblade eller persille i. Smag, om der mangler salt eller peber, pynt med tomater og server straks.

 

Af Hanne Holm