Kyllingesalat

fra ‘Mere Thaikøkken’ af Hanne Holm

Foto: Torsten Graae

Denne salat sætter jeg selv stor pris på. Det krydrede kød smager godt sammen med de blancherede grøntsager. Du kan bruge andre grøntsager end dem, der er foreslået i opskriften.

 

Ingredienser

250 g kyllingefilet, finthakket med kniv
2 tsk hvidløg, finthakket
1 stilk citrongræs, fintsnittet
2 tsk sort chilipasta, middelstærk
1 tsk Sambal Oelek
2-3 spsk lime- eller citronsaft
2-3 spsk fiskesovs
1-2 tsk sukker

250 g grønne asparges i skrå stykker på 3-4 cm
2-3 forårsløg i skrå skiver på ca. 2 cm
(med noget af det grønne)
250 g sukkerærter
2 tomater i både
3 spsk olie til stegning

 

Tilbehør

hakket purløg

 

Tilberedning

Opvarm olie i en wok og steg hvidløg, citrongræs og chilipasta et øjeblik heri. Tilsæt kyllingekødet og lad det stege i ca. 5 minutter. Kom Sambal Oelek og lime- eller citronsaft i og lad kødet stege yderligere 2 minutter.

Smag til med fiskesovs og sukker og stil retten til side.

Blanchér aspargesstykkerne i 2 minutter og forårsløgene og sukkerærterne i ét minut.

Anret de blancherede grøntsager på et fad sammen med tomatbåde. Hæld kyllingekødet over og drys med purløg.

Salaten serveres ved stuetemperatur.