Kylling med five spice-blanding

fra WOK – trin for trin af Hanne Holm

Foto: Torsten Graae

INGREDIESER

500 g kyllingefilet i tynde strimler
1/2-1 dl vand
2 spsk olie til stegning

 

Marinade

2 tsk five spice-blanding
2 tsk hvidløg, finthakket
1 tsk. friskkværnet peber
1 tsk sukker
4 spsk soja
1 spsk eddike
2-3 spsk olie
evt. 5-6 stjerneanis

 

Grøntsager

1/4 blomkål i små buketter
5-6 forårsløg i skrå skiver på 2-3 cm
1 håndfuld sukkerærter eller grønne bønner

 

TILBEHØR

friske korianderblade
soja
kogte ris eller nudler

 

Tilberedning

Stil alle ingredienserne parat til stegning og lav marinaden Kom kødet i og lad det marinere i en halv time, gerne længere.

Steg kødet 4-5 minutter (i to omgange) og tag det op af wokken med en hulske.

Steg grøntsagerne i nævnte rækkefølge 3-4 minutter.

Kom kødet tilbage i wokken og tilsæt vand, så der bliver lidt sovs.

Smag til med soja og peber.

Anret på et fad og pynt med korianderblade. Server straks med kogte ris eller nudler med en lille skål soja.