Gulerodssuppe med spidskommen og muskatnød

Foto: Line Falck
 

Ingredienser

7-800 g gulerødder, skrællede og skåret i mindre stykker
1 rødbede, skrællet og skåret i mindre stykker
1 stort løg, hakket
2 tsk hvidløg, hakket
4 tsk ingefær, hakket
4-5 laurbærblade
2 tsk spidskommen, stødt
½ tsk reven muskatnød
1 – 1½ l grøntsagsbouillon
3-4 spsk limesaft
1½ – 2 tsk groft havsalt
1 – 1½ tsk friskkværnet peber

3-4 spsk olie til stegning

Tilbehør

bredbladet persille og/eller korianderblade
evt. lidt creme fraiche
brød

 

Tilberedning

Opvarm olie i en tykbundet gryde og steg løg, hvidløg og ingefær et par minutter heri.
Tilsæt gulerødder og rødbede sammen med spidskommen og muskatnød. Steg blandingen ved stærk varme 3-4 minutter under omrøring, hæld den varme bouillon over grøntsagerne og læg låg på gryden. Skru lidt ned for blusset og lad blandingen koge 10 – 12 minutter eller til grøntsagerne er møre.

 

Lad blandingen afkøle lidt og fjern laurbærbladene (dette er vigtigt – hvis disse blendes med, bliver suppen for stærk) og blend suppen glat. Opvarm suppen, smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt vand hvis suppen er meget tyk.

 

Anret i skåle, kom evt. en klat creme fraiche i midten, drys med grønt og servér sammen med lunt brød.

 

af Hanne Holm