Grøn karry med sej

 

INGREDIENSER

400 g lys- eller mørksejfilet i mindre stykker salt
3-4 spsk olie til stegning

 

Grøntsager

1 stort løg i smalle både
3 baby-auberginer i både
1 squash, delt på langs og skåret i skiver
10-15 friske basilikumblade
3-4 spsk fiskesovs
3-4 tsk sukker

 

Krydderier

2 tsk grøn karrypasta
2 tsk hvidløg, finthakket
1 spsk galangarod, finthakket
1-2 stilke citrongræs, finthakkede
3 kaffir limeblade, hele
1 tsk spidskommen, stødt
1 tsk korianderfrø, stødt
1 dåse kokosmælk (400ml)

 

TILBEHØR

Friske basilikumblade
Kogte ris

 

Tilberedning

Vend fiskestykkerne i lidt olie og salt og bag dem i ovnen ved 200º 5-10 minutter eller steg dem på en pande og stil dem side. Stil alle ingredienserne parat til stegning.

Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg karrypasta, hvidløg, galangarod, citrongræs, kaffir limeblade, spidskommen og korianderfrø i 2 minutter heri under omrøring – tilsæt 1 spsk kokosmælk, så krydderierne ikke brænder på. Kom derefter løg, babyauberginer og resten af kokosmælken i og skru ned for blusset.

Bland efter 5 minutter squash og basilikumblade i retten og lad den simre 3-4 minutter mere. Grøn karry har en tendens til at skille, og derfor er det vigtigt at røre jævnligt og lade retten simre uden låg. Smag til med fiskesovs og sukker.

Anret i en skål, pynt med basilikumblade og servér med kogte ris.