Fra ‘Thai – trin for trin’ af Hanne Holm
Foto: Torsten Graae
INGREDIENSER
400 g lys- eller mørksejfilet i mindre stykker salt
3-4 spsk olie til stegning
Grøntsager
1 stort løg i smalle både
3 baby-auberginer i både
1 squash, delt på langs og skåret i skiver
10-15 friske basilikumblade
3-4 spsk fiskesovs
3-4 tsk sukker
Krydderier
2 tsk grøn karrypasta
2 tsk hvidløg, finthakket
1 spsk galangarod, finthakket
1-2 stilke citrongræs, finthakkede
3 kaffir limeblade, hele
1 tsk spidskommen, stødt
1 tsk korianderfrø, stødt
1 dåse kokosmælk (400ml)
TILBEHØR
Friske basilikumblade
Kogte ris
Tilberedning
Vend fiskestykkerne i lidt olie og salt og bag dem i ovnen ved 200º 5-10 minutter eller steg dem på en pande og stil dem side. Stil alle ingredienserne parat til stegning.
Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg karrypasta, hvidløg, galangarod, citrongræs, kaffir limeblade, spidskommen og korianderfrø i 2 minutter heri under omrøring – tilsæt 1 spsk kokosmælk, så krydderierne ikke brænder på. Kom derefter løg, babyauberginer og resten af kokosmælken i og skru ned for blusset.
Bland efter 5 minutter squash og basilikumblade i retten og lad den simre 3-4 minutter mere. Grøn karry har en tendens til at skille, og derfor er det vigtigt at røre jævnligt og lade retten simre uden låg. Smag til med fiskesovs og sukker.
Anret i en skål, pynt med basilikumblade og servér med kogte ris.