Goa-karry med tigerrejer

Fra ‘Karry’ af Hanne Holm

Foto: Torsten Graae

I Goaprovinsen langs den Sydindiske vestkyst, findes der bunker af herlige retter med fisk og skaldyr. Denne karryret kan også laves med fisk, prøv at dampe eller ovnbag fx torsk eller hellefisk og hæld karrysaucen over inden servering.

 

Ingredienser

6-700 g tigerrejer
2 rødløg, finthakket
2 spsk ingefær, finthakket
2 små friske hele grønne chili
1 tsk korianderfrø, stødt
1 tsk spidskommen, stødt
½-1 tsk chilipulver (cayenne)
1 tsk gurkemeje
1 dåse kokosmælk (400 ml)
3-4 spsk lime
ca 2 tsk groft salt
3-4 spsk olie til stegning

 

TILBEHØR

friske korianderblade
kogte basmatiris
pappadums

 

TILBEREDNING

Tø rejerne op og pil dem, giv dem et snit langs ryggen og fjern den sorte streng – lad halespidsen sidde, den holder man i, når man spiser rejen, stil dem til side.

Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgene to minutter heri, tilsæt dernæst ingefær og chili (lav evt. et snit i chilierne, så giver de mere smag). Kom koriander, spidskommen, chilipulver og gurkemeje i under omrøring og lidt efter kokosmælken, skru ned for blusset.

Lad blandingen simre 8-10 minutter, smag til med lime- saft og salt og lad rejerne koge med 4-5 minutter eller til de er røde og gennemkogte (ikke for længe, de bliver hurtigt seje).

Drys med korianderblade og servér straks med ris.