Fatuch – libanesisk salat
med brødcrouton

Arabiske flade brød

Hos mange grønthandlere og arabiske købmænd ser man forskellige brød til salg ved disken, bla. de store lækre flade brød. Hvad kan man egentlig bruge dem til?

Her kommer et forslag på Fatuch.

Foto: Line Falck
Servér fatuch som forret eller til frokost. Prøv den også som tilbehør til kød eller fisk.

Ingredienser

2 arabiske flade brød, i store tern
2 spsk olivenolie til stegning

2-3 tomater, i tern
1 agurk, i tern
1 grøn peberfrugt i tern
1 bundt radisser i tern
1 bundt forårsløg, fintsnittet (med noget af det grønne)
3-4 spsk bredbladet persille, hakket
3-4 spsk mynte, hakket

Dressing

4-5 spsk olivenolie
1 spsk granatæblekoncentrat
saft af 1 citron
¼ -½ tsk chilipulver
1½-2 tsk groft havsalt

 

Tilberedning

Steg brødtern i lidt olie på en pande, lad dem dryppe af på køkkenrulle. Brødtern kan også ristes i forvarmet ovn ved 200°, stænk lidt olivenolie over inden. Stil brødtern til side.
Bland en dressing af olie, granatæblekoncentrat, citronsaft, chili og salt i en skål. Bland grøntsager og urter med dressingen. Anret salaten på fad, drys lidt brødtern over lige inden servering (brødet må ikke blive blødt), servér resten af brødtern ved siden af som tilbehør.

 

af Hanne Holm