Auberginesalat med
oregano og basilikum

Foto: Torsten Graae

Krydderiblandingen til denne salat er italiensk-inspireret og hertil passer mozzarella eller parmasanost godt. Du kan også lave små »sandwich« af aubergine og tomat med mozzarella på toppen og bagt i ovnen ca. 5 minutter ved 200°. Pynt til sidst med friske basilikumblade og server brød til.

 

Ingredienser

1 mellemstor aubergine
(300-400 g) i skiver på 1 cm
8-10 små stilk-tomater i halve eller kvarte

 

Dressing

3 spsk olivenolie
2 tsk balsamicoeddike
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
1-2 tsk tørret oregano

 

Tilbehør

brød

friske basilikumblade

 

Tilberedning

Læg aubergineskiverne på et rent viskestykke, drys lidt salt over dem og dæk dem med endnu et rent viskestykke. Lad dem hvile 20-30 minutter. Dup dernæst saltet af aubergineskiverne med den ene viskestykke.

Grill eller tørsteg aubergineskiverne på en slip-let pande ved stærk varme, til de er meget mørke. Lad dem afkøle.

Bland olie, eddike, citronsaft, salt, peber og oregano i en skål. Vend tomaterne med dressingen og lad dem trække 10-15 minutter. Anret aubergineskiverne på tallerkener, kom tomaterne med dressingen over og pynt med mange basilikumblade. Server straks, så aubergineskiverne ikke bliver bløde.

 

af Hanne Holm