Her er to sprøde og krydrede forårssalater, der hver for sig kan bruges som selvstændige retter eller som tilbehør til kød eller fisk. Ærtesalaten har en thailandsk inspireret krydret dressing, og til aspargessalaten serveres en mildere dressing, hvor soltørrede tomater og mandler er dominerende for smagen.
Ærtesalat
1 kg friske ærter i bælg
1 hjertesalat
1 håndfuld feldsalat
2 forårsløg, fintsnittede på skrå
150 g bønnespirer
Dressing
4 spsk kokosmælk
1 spsk rapsolie
4 tsk limesaft
2-3 små røde thaichili uden kerner
1 tsk sukker
salt og peber
Pynt
friske korianderblade
Bælg ærterne og rens og snit de andre grøntsager. Lav en dressing af kokosmælk, olie, limesaft, chili og sukker og smag til med salt og peber. Kom grøntsagerne i en skål og hæld dressingen over. Pynt med korianderblade.
Aspargessalat
250 g grønne asparges
250 g hvide asparges
1 håndfuld feldsalat
3-4 blade rød salat
Dressing
1 forårsløg, fintsnittet
1/2 dl riseddike
1 spsk limesaft
1 dl olivenolie
Pynt
5 spsk mandler, ristede