Ærtesalat med chili og kokos
Aspargessalat med mandler

Af Hanne Holm

Foto: Torsten Graae

Ærtesalat_lille

Her er to sprøde og krydrede forårssalater, der hver for sig kan bruges som selvstændige retter eller som tilbehør til kød eller fisk. Ærtesalaten har en thailandsk inspireret krydret dressing, og til aspargessalaten serveres en mildere dressing, hvor soltørrede tomater og mandler er dominerende for smagen.

 

Ærtesalat

1 kg friske ærter i bælg
1 hjertesalat
1 håndfuld feldsalat
2 forårsløg, fintsnittede på skrå
150 g bønnespirer

Dressing

4 spsk kokosmælk
1 spsk rapsolie
4 tsk limesaft
2-3 små røde thaichili uden kerner
1 tsk sukker
salt og peber

Pynt

friske korianderblade

 

Bælg ærterne og rens og snit de andre grøntsager. Lav en dressing af kokosmælk, olie, limesaft, chili og sukker og smag til med salt og peber. Kom grøntsagerne i en skål og hæld dressingen over. Pynt med korianderblade.

 

Aspargessalat

250 g grønne asparges
250 g hvide asparges
1 håndfuld feldsalat
3-4 blade rød salat

Dressing

1 forårsløg, fintsnittet
1/2 dl riseddike
1 spsk limesaft
1 dl olivenolie

Pynt

5 spsk mandler, ristede

 

Skyl aspargesene, skær den trævlede del af bunden fra og del dem i to-tre stykker. Blancher dem i letsaltet vand og afkøl dem derefter i iskoldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte og stil dem til side.
Lav en dressing af forårsløg, eddike, limesaft og olie og smag til med salt og peber. Bland asparges og salat med dressingen i en skål. Portionsanret salaten på tallerkener og pynt med de ristede mandler.