Kogeskole temaer

Arrangementer for VIRKSOMHEDER og PRIVATE (fra 12 til 30 deltagere)

Madlavnings-event med Hanne Holm i BISQUITfabrikken
Introduktion til madtraditioner, krydderier og råvarer samt gennemgang af dagens menu med tips og vejledning:
½ – 1 time.

Tilberedning af fx 4-5 retter i tre til fem grupper á 4-6 personer:
1½ – 2 timer.

Fælles spisning og eventuel evaluering af gruppearbejde:
1-1½ time.

Afslutning med udlevering af opskrifter og doggie bags med eventuelle tiloversblevne delikatesser fra dagens menu. I alt ca 4 timer.

Vælg mellem forskellige temaer:

Kogeskole med en klassisk THAI menu

Vi laver en menu, der udfordrer smagsløgene og giver nye idéer til den daglige madlavning. Vi arbejder med de typiske thailandske krydderier. Tilbered en eksotisk thaimenu og bliv fortrolig med brugen af chili, citrongræs, galangarod, kaffir-limeblade, kokosmælk, fiskesovs og diverse pastaer og sovse.
Tilberedningen af thailandske retter er enkel og raffineret, en menu kan være kyllingesatay med jordnøddesovs, marinerede tigerrejer, grøn karry med babyauberginer, ingefærmarineret oksekød, dampede jasminris og udskåren frisk frugt. Thailandsk mad er velsmagende, smuk, fedtfattig og sund for legeme og sjæl.

Kogeskole med ASIATISKE TAPAS

Vi laver et stort udvalg af thailandsk inspirerede små retter, vi laver grøntsagsretter, retter med fisk og med skaldyr, med fjerkræ og kød. Menuen sammensættes af varme og kolde retter, nogle krydrede, andre milde, nogle sure og søde og sprøde og bløde.

Få inspiration til hverdags- og festmenuer eller til picnickurven.

Kogeskole med en INDISK menu

Vi laver en menu, hvor vi arbejder med de indiske masalaer, der er grundlaget for de velsmagende indiske retter med friske og tørrede krydderier. Vi arbejder med chili, spidskommen, korianderfrø, kanel og kardemomme mm. Vi blander selv garam masala’en og kreerer vores egen ’thali’ – en tallerken med ris i midten omkranset af de mange retter, fx Goa-rejer, tikka masala med kylling, nordindisk lammeret, fiskeret fra Madras, dal, agurkeraita mm.

Kogeskole med en VIETNAMESISK menu

Vi anvender mange grøntsager sammen med kød, fisk og skaldyr som lynsteges i wok sammen med mange aromatiske friske krydderurter og velsmagende krydderier. Vi tilbereder ‘nems’ – friske ruller i rispapir og med forskelligt fyld, en vietnamesisk karryret og gadekøkkenets skønne ’phò’ – nudelsuppen som alle, der har været i Vietnam har spist på diverse gadehjørner mm.

Teambuilding
Planlægningen og det fælles arbejde med at tilberede et måltid er en kreativ proces, som er velegnet til teambuildingkurser i erhvervslivet. Til sidst nyder man sammen resultatet af anstrengelserne.

FOREDRAG med powerpoint om det thailandske, det vietnamesiske køkken eller de indiske køkkener

En introduktion til landet med lidt geografi og historie, og til dets gastronomi, typiske råvarer og traditionelle menuer: 1 – 2 timer (efter aftale).

Kogeskole med mere i BISQUITfabrikken
Kontakt Hanne Holm, så vi sammen kan lave præcis den event du eller din virksomhed har behov for.

Kogeskole med “MELLEMØSTLIGE KØKKENER på Nørrebro”
Mød herboende kvinder med mellemøstlig baggrund og få tips og vink til de mellemøstlige køkkener.

Mellemøsten byder på en rig madkultur opstået i områder med alt fra frugtbare dale til støvede ørkener, en madkultur udviklet i menneskemyldrende storbyer, i småbitte samfund langt ude på landet og mellem nomader. Med et begrænset antal råvarer byder køkkenerne på mange smagsoplevelser. Basis i måltiderne er ris, bulgur, couscous, kikærter og bønner, tilberedt med mange grøntsager for eksempel tomat, courgette, aubergine, artiskok, peberfrugt, hvidløg og løg og med forholdsvis lidt kød og fisk og med god olie, yoghurt og tahina. Typiske krydderurter er bredbladet persille, oregano, timian, koriander og salvie. Vigtigt krydderi er 7-krydderiet, lær at lave din egen blanding.

Hummus

På programsiden www.bisquitfabrikken.dk findes information om mellemøstlige kogeskoler. Særlige arrangementer kan aftales med Hanne Holm.

Artikel i Politiken PLUS
Kom på kogeskole. Tag på kursus hos Hanne Holm, og lær at lave mad fra Thailand, Mellemøsten og karryens mange lande.

Af Lars Dahlager, august 2011 – Download artiklen som pdf

Artikel i Børsen KULTUR
Nørrebros forunderlige egnsretter. Kogebogsforfatteren Hanne Holm har været på feltarbejde i den københavnske bydel Nørrebro, og det er der kommet en spændende opskriftsbog ud af.

Af Ole Troelsø, november 2010 – Download artiklen som pdf

De unge stege-ambassadører
Danskerne kan ikke finde ud af at stege deres kød ordentligt. Det skal der laves om på ved at lære unge studerende, hvordan man gør.

Af Peter Andersen. Oktober 2008 – Download artiklen som pdf

Kronik i Jyllands Posten
Hvad er karry? En urt? En blomst? En rod? Nej, vel? Karry er heller ikke et entydigt krydderi. Det er en blanding – udbredt over en stor del af den sydlige halvkugle og også den nordlige. Karry er en liflig, fredelig fællesnævner for mange lande og kulturer. Den har en historie, og bag dens udbredelse ligger invasioner og kolonisering.

Af Hanne Holm, november 2007 – Download artiklen som pdf